Renteaftrek.

Als je een bedrijfswagen hebt aangeschaft met Financial Lease heb je recht op renteaftrek.

Bij Financial Lease van een voertuig/object

De rente die je betaalt voor het leasen van een bedrijfsauto zijn bedrijfskosten. Zodoende verlaag je jouw winst en betaal je dus minder belasting.

Rente Financial Lease

Als je een leasecontract afsluit krijg je een amortisatieschema. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag voor de bedrijfswagen. Dat bedrag bestaat uit aflossing en rente. De verhouding tussen de aflossing en rente verandert. Elke maand wordt het aandeel aflossing groter, het bedrag aan rente neemt steeds verder af.

In het amortisatieschema kun je zien hoeveel rente en aflossing je betaalt per maand. Aan het einde van het jaar kun je het totaalbedrag aan rente fiscaal aftrekken. Daardoor wordt de winst verlaagd en betaal je dus minder belasting.

Andere fiscale voordelen

De renteaftrek is één van de fiscale voordelen je hebt bij Financial Lease. Als je een bedrijfswagen bij ons aanschaft heb je ook recht ook investeringsaftrek, btw-teruggave en afschrijving.


Mocht je nog vragen hebben over de renteaftrek bij het leasen van een bedrijfswagen, dan horen we dat graag. Onze Lease Adviseurs beantwoorden je vragen en adviseren je graag bij het vinden van jouw ideale bedrijfswagen voor de lease. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vind een nieuwe bedrijfsbus.

Met een eigen voorraad van 400+ bedrijfswagens. Zit er voor elke ondernemer wel wat tussen.