BTW teruggave.

Bij Financial Lease van een voertuig/object

Als jouw bedrijfsactiviteiten belast zijn met btw, dan kun je bij de aanschaf van een bedrijfswagen de btw die je daarvoor moet betalen terugvorderen. Dat kan via de aangifte omzetbelasting, die de meeste ondernemers één keer per kwartaal doen.

BTW terugvragen

Bij het afsluiten van een Financial Lease-contract is het gebruikelijk dat je de btw zelf betaalt aan de bedrijfswagenverkoper. Bij de eerstvolgende aangifte omzetbelasting vorder je dat bedrag weer volledig terug. In de vaste maandelijkse prijs die je betaalt voor het leasen van de bedrijfswagen zit geen btw. Dat bedrag bestaat alleen uit aflossing en rente.

Correctie privégebruik

Als je de bedrijfswagen ook privé gebruikt, moet je er rekening mee houden dat je in de laatste aangifte omzetbelasting van het jaar een correctie toepast. Om het privégebruik te bepalen, kan je een kilometeradministratie bijhouden. Daarmee kan je precies berekenen wat de verhouding is tussen zakelijk en privégebruik. Dat is vooral interessant als je relatief veel zakelijk rijdt, dan blijft er namelijk een groter deel van de totale btw aftrekbaar.

Als je geen administratie bij wil houden, dan stel je de btw die je moet betalen voor het privégebruik vast op 2,7 procent van de catalogusprijs van de bedrijfswagen (inclusief btw en bpm). Let op: voor de btw geldt woon-werkverkeer als privékilometers.
Hier lees je daar meer over.

Andere fiscale voordelen

De investeringsaftrek is één van de fiscale voordelen je hebt bij Financial Lease. Als je een bedrijfswagen bij ons aanschaft
heb je ook recht ook renteaftrek, investeringsaftrek en afschrijving.

Mocht je nog vragen hebben over de BTW teruggave bij het leasen van een bedrijfswagen, dan horen we dat graag. Onze Lease Adviseurs beantwoorden je vragen en adviseren je graag bij het vinden van jouw ideale bedrijfswagen voor de lease. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vind een nieuwe bedrijfsbus.

Met een eigen voorraad van 400+ bedrijfswagens. Zit er voor elke ondernemer wel wat tussen.