Financial Lease – Wat zijn de voordelen?

Je hebt je nieuwe bedrijfswagen gevonden en hebt besloten te gaan leasen. Slimme keuze! Financial Lease brengt voor jou als ondernemer een tal van voordelen met zich mee. Wij zetten alle voordelen voor je op een rij:

1 maart 2023

8 min.

Auteur

Financial Lease - Wat zijn de voordelen!


Bericht delen

Jij wordt economisch eigenaar

Dit is misschien wel het grootste voordeel van Financial Lease. Bij ingang van je Financial Lease contract, ben jij economisch eigenaar van je nieuwe bedrijfswagen. Je nieuwe bedrijfsauto komt op de balans te staan en je profiteert direct van fiscale voordelen (daarover lees je hieronder meer). De kredietverstrekker blijft juridisch eigenaar totdat het contract volledig ingelost is. Dit betekent dat zij je bedrijfsauto als onderpand kunnen gebruiken, in het geval je onverhoopt in de financiële problemen komt.


Fiscaal voordeel – BTW teruggave

Als jouw bedrijfsactiviteiten belast worden met BTW, dan kun je bij de aanschaf van je nieuwe bedrijfsauto de te betalen BTW terugvorderen. Dit kan via de aangifte omzetbelasting.
De BTW van je bedrijfswagen dien je vooraf te betalen aan de verkoper. De Kredietverstrekker betaalt vervolgens het ex. BTW bedrag aan de verkopende partij. In het maandelijkse Leasebedrag zit dus geen BTW meer. Lees hier meer


Fiscaal voordeel – Rente aftrek

Nog een voordeel van Financial Lease is rente aftrek. Als je als ondernemer een zakelijke lening aangaat is de rente fiscaal aftrekbaar. De te betalen rente voor het leasen van je nieuwe bedrijfswagen valt onder bedrijfskosten en mag hierdoor van je winst afgetrokken worden. Je verlaagt je winst waardoor je minder belasting betaalt.

Na ingang van je contract ontvang je een amortisatieschema. Je maandelijkse termijn bestaat uit aflossing en rente. De verhouding tussen beide wisselt maandelijks. Elke maand wordt het gedeelte aflossing hoger en neemt het gedeelte rente verder af. Dit schema geeft precies de verhoudingen aan per maand tot het einde van je looptijd. Lees hier meer


Fiscaal voordeel – Investeringsaftrek

De investeringsaftrek is een extra bedrag dat je zakelijk mag aftrekken van de winst wanneer je in bedrijfsmiddelen (bijvoorbeeld je nieuwe bedrijfsauto) hebt geïnvesteerd. Investeringsaftrek wordt ook wel de kleinschaligheidsaftrek genoemd (KIA). De investeringsaftrek maakt investeren in je bedrijf een stuk interessanter. Op de website van de belastingdienst lees je de actuele regels over de KIA en weet je direct of je hiervoor in aanmerking komt. Lees hier meer


Fiscaal voordeel – Afschrijving op de balans

Doordat je direct eigenaar wordt van je nieuwe bedrijfswagen komt deze voor de aanschafprijs exclusief BTW (tenzij je een BTW vrijstelling hebt) op de balans van je onderneming te staan. Je kunt deze kosten jaarlijks afschrijven. Voor bedrijfswagens geldt een afschrijvingsduur van 5 jaar. Deze afschrijvingskosten verlagen de winst wat zorgt voor extra fiscale voordelen. Lees hier meer

Behoud van werkkapitaal

Door financial Lease krijg je als ondernemer de mogelijkheid om een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen, zonder in één keer een grote investering te moeten doen. Je betaalt maandelijks een termijn gedurende de door jou gekozen looptijd. Hiermee behoud je werkkapitaal waarmee je onvoorziene kosten op kunt vangen of overige investeringen kunt doen.

Acceptatie zonder jaarcijfers

Financial Lease zonder jaarcijfers is zeker mogelijk. Juist voor startende ondernemers is Financial Lease dus een uitkomst. Als starter heb je vaak nog geen grote bedragen opgebouwd om flinke investeringen te doen. Financial Lease biedt de mogelijkheid om direct een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen en je werkzaamheden te starten. Om een Financial Lease aanvraag in behandeling te nemen hebben wij enkel een geldig KVK nummer nodig.

Kosteloos extra inlossen

Voordat je je Financial Lease contract aangaat kies je de gewenste looptijd. Gedurende deze looptijd los je maandelijks hetzelfde afgesproken bedrag af. Wil je extra inlossen dan het maandbedrag wat vooraf besproken is, geen probleem! Door tussentijds in te lossen verkort je de looptijd en ben je sneller van je Lease contract af. Hier zijn bij ons geen extra kosten aan verbonden.

Financial Lease Bij Action Lease – Onze Superkrachten!
Action Lease

Financial Lease Bij Action Lease – Onze Superkrachten!

Ben je op zoek naar een nieuwe bedrijfswagen en denk je hierbij na...

Bericht lezen
Financial lease
19 februari 2023
11 min.
Action Lease
Action Lease

Kan ik tussentijds inlossen zonder problemen?

Veel klanten hebben het idee dat ze bij het afsluiten van een leasecontract

Bericht lezen
Tips voor ondernemers
29 januari 2023
8 min.
Action Lease