Kan ik tussentijds inlossen zonder problemen?

Kan ik tussentijds inlossen zonder problemen?

Bericht delen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Veel klanten hebben het idee dat ze bij het afsluiten van een leasecontract jarenlang ergens aan vastzitten, zonder dat ze daar tussentijds ook maar iets aan kunnen doen. Dat geeft mensen vooraf al een benauwd gevoel en zorgt voor extra druk. Het weerhoudt ze om een nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen en laten dus de kans liggen om hun bedrijf een boost te geven.

Maar wist je dat je altijd tussentijds kosteloos meer kunt inlossen dan het vaste maandbedrag dat we vooraf hebben afgesproken? Dus stel je voor dat je een hele goede maand draait met je bedrijf en je het fijn vindt om alvast wat extra af te lossen, dan is dat geen enkel probleem. Daar staat geen boete op en er worden achteraf geen extra kosten in rekening gebracht. Op die manier verkort je de looptijd en ben je dus sneller van het leasecontract af.

Waarom zou je vervroegd je contract inlossen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om je contract vervroegd in te lossen of helemaal af te lossen. Voorbeelden kunnen zijn:

  • Door je bedrijfsauto vervroegd in te lossen word je eerder volledig eigenaar van de auto en betaal je maandelijks geen aflossing meer.
  • Je verhoogt de restwaarde van de auto. Hiermee kun je restwaarde winst creëren wat heel interessant kan zijn.
  • Er verandert iets in de bedrijfsvoering waardoor je een andere auto nodig hebt. Je kunt het contract dan vervroegd aflossen en een nieuwe auto uitkiezen die perfect past bij de nieuwe situatie.
  • Je Leasecontract staat (in sommige gevallen) in jouw geval andere mogelijkheden voor een additionele bedrijfslening in de weg. Door je Financial Lease contract af te lossen vergroot je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een hypotheek af te sluiten.
  • Het gaat onverhoopt minder goed met je bedrijf. Door het Financial Lease contract af te lossen kun je de auto verkopen.

Moet je nog ergens rekening mee houden?

Als je je Financial Lease contract in gaat lossen is het altijd verstandig om contact met ons op te nemen. Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat de slottermijn meegenomen wordt in de betaling, indien deze opgenomen is in je contract.

Meld je aan

Blijf op de hoogte van nieuwe berichten.

Meer informatie