Btw terugvragen
Financial Lease bedrijfswagen

Als jouw bedrijfsactiviteiten belast zijn met btw, dan kun je bij de aanschaf van een bedrijfswagen de btw die je daarvoor moet betalen terugvorderen. Dat kan via de aangifte omzetbelasting, die de meeste ondernemers één keer per kwartaal doen. 

Bij het afsluiten van een Financial Lease-contract is het gebruikelijk dat je de btw zelf betaalt aan de bedrijfswagenverkoper. Bij de eerstvolgende aangifte omzetbelasting vorder je dat bedrag weer volledig terug. In de vaste maandelijkse prijs die je betaalt voor het leasen van de bedrijfswagen zit geen btw. Dat bedrag bestaat alleen uit aflossing en rente.

Correctie privégebruik

Als je de bedrijfswagen ook privé gebruikt, moet je er rekening mee houden dat je in de laatste aangifte omzetbelasting van het jaar een correctie toepast. Om het privégebruik te bepalen, kan je een kilometeradministratie bijhouden. Daarmee kan je precies berekenen wat de verhouding is tussen zakelijk en privégebruik. Dat is vooral interessant als je relatief veel zakelijk rijdt, dan blijft er namelijk een groter deel van de totale btw aftrekbaar.

Als je geen administratie bij wil houden, dan stel je de btw die je moet betalen voor het privégebruik vast op 2,7 procent van de catalogusprijs van de bedrijfswagen (inclusief btw en bpm). Let op: voor de btw geldt woon-werkverkeer als privékilometers.
Hier lees je daar meer over.

Zoek naar een (nieuwe) bedrijfswagen

Carrosserie
Merken
Lease
Contact
Menu