Veel gestelde vragen

Heeft u vragen?

Hieronder staan de meest gestelde vragen.  
Mocht u vraag er niet tussen staan kunt u gebruik maken van de chatfunctie, bellen of mailen.

Wanneer mag ik een Financial Lease aanvragen ?

Om een auto of bedrijfswagen te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. U komt echter ook in aanmerking voor Financial Lease wanneer u een vrij beroep uitoefent.

Ik ben particulier, kan ik dan gebruik maken van Financial Lease ?

Nee, wij bedienen alleen de zakelijke markt.

Welke informatie hebben jullie nodig om een aanvraag te kunnen verwerken?

Om een aanvraag te kunnen verwerken dient u uw bedrijfsgegevens en eventueel recente complete jaarcijfers aan te leveren.

Ik ben startende ondernemer, kan ik ook gebruik maken van Financial Lease?

Zeker, bij startende ondernemers die minder dan twee jaar een bedrijf hebben vragen wij een minimale aanbetaling. Deze aanbetaling betreft 20% van de aanschafprijs exclusief BTW. Daarnaast zal worden beoordeeld of de investering in lijn staat met de verwachte resultaten in de toekomst.

Zijn de overige auto / bedrijfswagen kosten ook gedekt met Financial Lease?

Nee, Financial Lease is exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting.

Ben ik eigenaar met de leasevorm Financial Lease?

Tijdens de looptijd bent u economisch eigenaar van de auto/bedrijfswagen. De auto/bedrijfswagen wordt door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De lease maatschappij blijft gedurende de Financial Lease periode echter juridisch eigenaar. Nadat u het gehele leasebedrag heeft afgelost bent u volledig eigenaar van de auto/bedrijfswagen.

Wat is een slottermijn ?

Een slottermijn is een bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd van het contract. Tijdens de lease overeenkomst betaalt u geen aflossing. Het slottermijn wordt betaald samen met uw laatste maandtermijn. Het slottermijn moet in verhouding staan met de economische restwaarde na afloop van het lease contract.

Is het ook mogelijk om het BTW bedrag te leasen?

Nee, bij Financial Lease wordt de auto gefactureerd aan de onderneming. De ondernemer kan direct de BTW terugvragen bij de eerste volgende aangifte. De BTW dient dus door u betaald te worden aan de leverancier.

Is het mogelijk om het maandelijkse termijn te wijzigen?

Nee, u dient het maandbedrag voorafgaand aan het opstellen van het leasecontract te bepalen. Nadat de overeenkomst is getekend kan dit niet meer worden gewijzigd.

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Bij de leasevorm Financial Lease wordt het contract beëindigd na betaling van het laatste termijn en eventuele slottermijn. Hierna bent u volledig eigenaar.

Andere vraag?

Contact

 • Adres

  Dr. C. Lelyweg 5a, 6827BH Arnhem

 • Telefoonnummer

  026-2030560

 • WhatsApp

  06-51794004

 • Email-adres

  info@actionlease.nl

Klanten ervaringen

Volg ons via

 • Facebook

 • Linkedin

Stel een vraag